9 greșeli comune care agravează răceala și gripa 1

Atunci când răcești, faci 9 greșeli care agravează răceala, deoarece primul gând este să scapi cât mai repede de simptome și de senzațiile neplăcute care te încearcă. Și ce facem adesea cu scopul de a opri răceala și de a reveni cât mai repede la starea de bine? Luăm pastile de capul nostru și nu ținem cont de faptul că stilul de viață haotic și stresant ne este dușman în astfel de momente.

Așadar, iată care sunt 9 greșeli care agravează răceala și pe care trebuie să le eviți categrioc. Ține cont de acestea și scapă de răceală rapid și eficient.

 

  1. Negi faptul că ești răcit.

Atunci când răcești, cea mai comună greșeală este ignorarea și negarea simptomelor. Într-o astfel de situație, inevitabil vei fi epuizat de febră, de durerile și disconfortul create și, în mod categoric, doar vei înrăutăți simptomele. De asemenea, ține cont de faptul că problemele de sănătate netratate pot produce în timp probleme la care nici nu te-ai fi gândit.

 

  1. Iei medicamente, suplimente și remedii naturiste fără prescripție.

Cine nu a auzim de celebra replică pe care oamenii o spun fără reținere atunci când ești răcit: „Ia paracetamol și o să îți treacă.”? Ei bine, lucrurile nu funcționează așa. Paracetamonul, tratamentele naturiste și suplimentele pe care le iei de capul tău s-ar putea să îți facă mai mult rău decât bine, slăbind și mai tare sistemul imunitar și îngreunând vindecarea corespunzătoare. Evită să recurgi la astfel de  metode și înainte de toate consultă un medic specialist care să îți prescrie un tratament corect și eficient.

 

  1. Întrerupi tratamentul mai devreme decât este recomandat.

Ai un tratament răceală și un tratament pentru gripă, iei de câteva ori medicamentele și imediat cum simți că ești mai bine ai și renunțat. Acest obicei este unul riscant și înșelător, fiindcă de cele mai multe ori vindecarea este parțială. Respectă cu strictele tratamentul oferit de medicul specialist, deoarece chiar și atunci când ai impresia că te simți mai bine, răceala poate să revină la distanță de câteva zile.

 

  1. Bei prea puține lichide.

Atunci când corpul nu este hidratat corespunzător, acest lucru duce la prelungirea răcelii și la crearea unor lipsuri în organism. În schimb, menținerea unui nivel optim de hidratare grăbește eliminarea toxinelor din corp și ajută la susținerea mucusului și la reducerea presiunii de pe sinusuri.

 

  1. Folosești excesiv spray-urile nazale.

Deși acestea te eliberează rapid de nasul înfundat, administrarea lor pe o perioadă de 3-4 zile va cauza inflamarea și iritarea membranelor nazale, îngreunând astfel respirația. În cazul în care respirația este îngreunată, puteți alege spălăturile nazale cu un amestec natural de apă și sare de mare.

 

  1. Ai o dietă insuficientă și neechilibrată.

Chiar dacă răceala aduce după sine lipsa poftei de mâncare, este important să ai o dietă echilibrată și corectă. Evită dulciurile, prăjelile și mesele grase și introdu cât mai mult în alimentația ta supele calde, legumele și fructele care să îți asigure vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul tău pentru a se reface.

 

  1. Nu ții cont de odihnă.

Lipsa somnului conduce la scăderea numărului de celule imunitare din corp, te va sensibiliza în fața răcelii și gripelor și va pune în pericol capacitatea de a lupta împotriva altor afecțiuni. Studiile au arătat că un somn de sub 7 ore pe noapte triplează riscul unei răceli. Așadar, nu neglija somnul și asigură-te că ai parte de el din plin.

 

  1. Fumezi și bei alcool.

Alcoolul poate duce și la apariția unor complicații grave în combinație cu prescripția de tratament pentru gripă și tratament răceală, așa că acesta este interzis cu desăvârșire. În același timp, fumatul irită căile respiratorii, îngreunând vindecarea gâtului. Pentru a trata cât mai repede răceala, este indicat să faci o pauză de la aceste două plăceri pe toată durata tratamentului.

 

  1. Faci prea mult efort și ești constant stresat.

Efortul și fuga constantă pe timp de răceală îți va consuma multe resurse pe care organismul tău le poate folosi în schimb în scopul tratării. Se recomandă reluarea activităților solicitante abia spre sfârșitul răcelii. De asemenea, stresul îți sensibilizează organismul și îngreunează lupta pe care o dă sistemul imunitar în scopul vindecării. Oferă-ți timp pentru a te relaxa și pentru a te odihni pe timpul răcelii și amână problemele pe mai târziu.

 

Scapă de răceală rapid evitând aceste 9 greșeli comune. Vei vedea efectele benefice asupra organismului tău în cel mai scurt timp. Iar pentru orice întrebare sau grijă noi suntem aici pentru a veni în sprijinul tău și pentru a-ți răspunde la întrebări. Ne poți contacta oricând accesând pagina de contact aici sau ne poți scrie pe pagina noastră de Facebook.

Ai grijă de sănătatea ta!