Tratament medical revolutionar

Ozonoterapia

Terapia de rejuvenare cu plasma proprie

Terapia PRP

1839 – 1840

In anii 1839 – 1840 chimistul de origine germana Christian Friedrich Schönbein este primul om care descopera, izoleaza si denumeste gazul ca fiind “Ozon”.

Ozonoterapie Brasov 1

1886

Primul generator de uz medical – patentat de Nikola Tesla, urmand ca in 1900 sa infiinteze compania Tesla Ozon Co.

Ozonoterapie Brasov 2

1914 – 1918

Ozonul a fost folosit intens in timpul Primului Razboi Mondial pentru tratarea plagilor, a cangrenelor si pentru combaterea efectelor gazelor otravitoare.

Ozonoterapie Brasov 3

1957

Dr. J. Hansler a patentat un generator de ozon care a constituit baza expansiunii germane in terapia cu ozon in ultimii 40 de ani. Astazi peste 8000 de medici germani folosesc terapia cu ozon zi de zi.

Ozonoterapie Brasov 4

1971

Dr. Hans Wolff si Prof. Dr. Siegfried Rilling au fondat Societatea medicala de terapie cu ozon.

Ozonoterapie Brasov 5

1977

Dr. Renate Viebahn-Hansler a oferit o imagine de ansamblu a actiunii biologice a ozonului.

Ozonoterapie Brasov 6

1987

Dr. Siegfried Rilling si Dr. Renate Viebahn-Hansler au colaborat la publicarea textului medical “Utilizarea ozonului in medicina” care este considerat standard in terapia cu ozon.

Ozonoterapie Brasov 7

2010

Declaratia de la Madrid – semnata de 38 de asociatii nationale si internationale, tradusa in 12 limbi, este documentul oficial al ozonoterapiei, ghidul medical al tratamentului cu ozon.

Ozonoterapie Brasov 8
Ozonoterapie Brasov 9

Ozonoterapia (cunoscuta si sub numele de terapia cu oxigen-ozon) este un tratament medical, folosita de peste 40 de ani in tari precum Germania, Italia, Spania, Mexic, Canada, Cuba, SUA, s.a recunoscut la nivel mondial, cu rezultate exceptionale chiar si in bolile considerate irecuperabile de catre medicina clasica.

Nu are efecte nedorite daca se respectă protocoalele de tratament stabilite la nivel international, protocoale care se gasesc in „Dozele terapeutice" din „Declaratia de la Madrid" si pe site-ul Comitetului Stiintific International de Ozonoterapie (https://isco3.org)

 La fel ca si in cazul medicamentelor, ozonoterapia are un suport stiintific solid, cu studii de biologie celulara, biochimie si studii clinice prezentate la congresele medicale internationale si in revistele de specialitate.

Ozonul actioneaza in organism, pe principiul medicamentelor, insa datorita faptului ca nu este o molecula sintetica, eficienta lui este mult superioara tratamentelor clasice si nu are nicio reactie adversa, daca se respecta protocoalele de tratament.

Aceste protocoale au fost elaborate in urma cercetarilor la nivel celular si dupa o experienta clinica de peste 40 de ani, stabilindu-se astfel cele mai eficiente si cele mai sigure doze de ozon care pot fi folosite in tratamentul pacientilor. Insa, daca aceste protocoale nu sunt respectate, avand in vedere ca ozonul produce schimbari la nivel celular (la fel ca si medicamentele), pe termen lung sau scurt exista riscul sa apara efecte secundare nedorite.

Tratament si vindecare, nu doar oxigenare (O2), un rol esential avandu-l cel de al treilea atom de oxigen (O3), ozonoterapia, efectuata doar de medici specialisti, in functie de cantitatea si concentratia de ozon folosita, actioneaza pe diferite componente ale sistemului imun si are mai multe tipuri de actiuni : imunostimulant (in bolile infectioase, in preventie, oboseala, depresie si in cancer, dureri, cancer s.a) imunomodulator (in bolile autoimune) si imunosupresor utilizata doar extern, in cazul afectiunilor dermului (in ulcere, escare si alte leziuni infectate)

In Centrul de Ozonoterapie Celedonis, ozonoterapia se efectuează cu doze individualizate de ozon pentru fiecare persoana si se utilizeaza atat doze mari de ozon cat si doze mici, conform ghidului medical international de ozonoterapie. Toate tratamentele sunt corect efectuate cu ajutorul unui generator de ozon performant de productie germana.

Ozonoterapie Brasov 10

Fiecarui individ i se va aplica un protocol de tratament, in functie de necesitati. Aceste protocoale au fost stabilite de catre Comitetul Stiintific International de Ozonoterapie (www.isco3.org) si se gasesc in “Declaratia de la Madrid privind Ozonoterapia”

Dureri acute si cronice: dureri osteo-articulare si musculare, dureri ale coloanei vertebrale, afectiuni ale ligamentelor si tendoanelor, bursite, etc

Boli reumatice: gonartroza, coxartroza, artroza scapulohumerala, artrita reumatoida, etc

Sindrom de oboseala cronica, depresie, stres, nervozitate, nevralgii

Tulburari metabolice: hipercolesterolemii, hipertrigliceridemii, hiperglicemie

Diabetul zaharat: scade glicemia, previne si trateaza complicatiile diabetului zaharat (picior diabetic, nefropatie, retinopatie, etc)

Afectiuni cardiovasculare: ateroscleroza, cardiopatie ischemica, tulburari de circulatie periferica, insuficienta cardiaca

Interventii chirurgicale: rezultate foarte bune in cresterea imunitatii inainte si dupa interventie cu recuperare rapida si prevenirea complicatiilor

Infectii: hepatite, herpes zoster, SIDA, infectii streptococice, stafilococice, E. Coli, agenti infectiosi rezistenti la antibotice, etc

Ozonul este cel mai eficient si cel mai sigur antibiotic: nu distruge flora intestinala si nu genereaza rezistenta

Afectiuni respiratorii: tuse, stari gripale, BPOC, pneumonii, pleurezii, TBC, astm bronsic, bronsite, etc

Afectiuni ale sistemului nervos central si periferic: nevralgii, pareze, recuperare post AVC si dupa orice trumatism al SNC, boli neurodegenerative, B. Alzheimer, B. Parkinson, scleroza multipla, etc

Boli autoimune: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, lupus, psoriasis, scleroza multipla, sclerodermie

Afectiuni gastro-intestinale si hepato-biliare: gastrite, colite, ulcer, hepatite inclusiv cele virale, B.Crohn, ciroza hepatica

Afectiuni dermatologice: dermatite, micoze, psoriazis, acnee, furunculi, cicatrici cheloide, ulcere trofice, escare, arsuri, etc

Afectiuni genito-urinare: chisturi ovariene, vaginite, vulvite, infectii urinare, etc

Cancer: tratament adjuvant

Preventie: imbunatatirea circulatiei sanguine, detoxifiere, cresterea imunitatii, cresterea performantelor fizice si intelectuale

Ozonoterapie Brasov 11

Proceduri sistemice

Autohemoterapia majora

Autohemoterapia minora

Proceduri locale

Infiltratii locale cu ozon

Insuflatii rectale si vaginale cu ozon

Saci cu ozon

Apa ozonizata

Creme si uleiuri ozonizate

Ozonoterapie Brasov 12

Minescu Stela, 57

Minescu Stela de 57 ani, are sechele in urma unui AVC ischemic si anume o semipareza pe partea stanga. Se prezinta la tratament tarandu-si piciorul stang si cu jumatatea stanga a gurii imobilizata. Dupa 8 sedinte de ozonoterapie, pacienta isi revine complet din imobilitate, astfel incat la sfarsitul tratamentului se plimba pe bicicleta.

Garlon Nicolae, 52

Garlon Nicolae de 52 ani, in urma unei interventii chirurgicale de protezare ortopedica, dobandeste o infectie severa cu stafilococ auriu la calcaiul drept. Infectia se generalizeaza, devenind sistemica. Pacientului i se efectueaza timp de 3 ani cure de antibiotice intravenoase, insa totusi infectia persista in stadiu avansat. Dupa 10 sedinte de ozonoterapie, pacientului i se curata definitiv zona calcaiului de infectie, tegumentele si toate structurile din zona calcaiului sunt complet refacute si infectia este complet eradicata.

Simionescu Beatrice, 65

Simionescu Beatrice de 65 ani, se prezinta la tratament cu dureri foarte mari de spate cauzate de cele 3 hernii de disc: 2 in zona lombara si una in zona toracala. Din cauza durerilor, pacienta nu are o postura verticala si nu se poate odihni noaptea. Dupa 6 sedinte de ozonoterapie, pacienta scapa total de dureri pentru o perioada de 3 ani. Cand dupa 3 ani, durerile incep sa reapara, insa de intensitate mult mai mica decat prima data, pacientei i se efectueaza 2 sedinte de ozonoterapie, care ii asigura linistea pentru inca 3 ani.

Szabo Marcela, 72

Szabo Marcela de 72 ani, cu diabet zaharat insulino-dependent, se prezinta la Centrul Medical Celedonis cu picior diabetic care trebuie amputat. Dupa 8 sedinte de ozonoterapie, piciorul se curata de infectie, tegumentele se refac si piciorul este salvat de la amputare ! In acelasi timp glicemia se reduce (de la 232 mg/dL la 110 mg/dL)

Morcanas Adrian, 47

Morcanas Adrian de 47 ani sufera de 3 luni de o tuse obositoare si sacaitoare, atat in timpul zilei dar care si noaptea il impiedica sa se odihneasca. Pe langa aceasta tuse, pacien- tul are o durere cronica de spate, in zona lombara, durere care se acutizeaza uneori. Dupa prima sedinta de ozonoterapie, tusea dispare complet si definitiv, iar durerea de spate se amelioreaza mult. Dupa cea de a 4-a sedinta de ozonoterapie, dispare complet si durerea de spate.

Ozonoterapie Brasov 13

Reprezinta terapia transdermala cu ozon hipertermic, asociata in aceeasi sedinta cu aromaterapia, cromoterapia si hidroterapia este cel mai avansat, cel mai complex, cel mai eficient si cel mai sigur tratament si este alegerea ideala pentru orice persoana care are grija de sanatatea sa.

Celulita este o reactie inflamatorie a tesutului subcutanat, de aceea este prezenta chiar si la persoanele foarte slabe, iar ozonoterapia este cel mai eficient, cel mai rapid tratament antiinflamator !

Tratamentul celulitei prin ozonoterapie este astfel tratamentul cauzei celulitei (inflamatiei), nu doar al aspectului, iar rezultatele obtinute sunt net superioare altor proceduri si sunt de lunga durata.

Tratamentul celulitei se efectueaza prin 2 proceduri simultane:  infiltratii cu ozon si sauna cu ozon

Beneficiile saunei cu ozon

Are beneficii majore si rapide atat in afectiunile cu indicatii pentru ozonoterapie cat si in infrumusetare

detoxifiere, stare de bine
pierdere in greutate
imbunatatirea calitatii pielii (celulita, vergeturi)
tonifica vizibil pielea si ii confera luminozitate si elasticitate – creste imunitatea, imbunatateste circulatia sangelui

Este extrem de folositoare pentru sportivi: creste capacitatea de efort, trateaza cu mare succes durerile si disconfortul cauzate de febra musculara, reface rapid muschii, articulatiile, tendoanele, ligamentele dupa un efort intens si in caz de afectiuni osteo-musculo-articulare, scade semnificativ perioada de recuperare, reduce semnificativ oboseala !